ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Υπουργείο Ηλεκτρονικών & Πληροφοριών Τεχνολογίας Ινδίας: Επιστολή Προς Όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για Ψευδείς Ειδήσεις Σχετικά με την Ονομασία “Ινδική Μετάλλαξη” (Έγγραφο)

 


Η Ινδική κυβέρνηση απέστειλε επιστολή προς όλες τις πλατφόρμες κονωνικής δικτύωσης σχετικά με Ψευδή διασπορά ειδήσεων για την ύπαρξη Ινδικής μετάλλαξης. Πρόκειται για το στέλεχος Β.1.617 για το οποίο το Nature αναφέρει ότι εμφανίστηκε στην Ινδία στα τέλη του 2020 και συγκεκριμένα (wikipedia) στις 5 Οκτωβρίου 2020, παράγοντας και τρεις υποτύπους της συγκεκριμένης μετάλλαξης τους Β.1.617.1, Β.1.617.2 και Β.1.617.3. Tο Υπουργείο Ηλεκτρονικών & Πληροφοριών Τεχνολογίας αναφέρει τα εξής στην επιστολή του:

Προς όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης:

 

Το παρόν έγγραφο αποτελεί  συμβουλευτική αναφορά της από 20.03.2020 και 07.05.2021 που εκδόθηκε από το Υπουργείο Ηλεκτρονικών & Πληροφοριών Τεχνολογίας, της κυβέρνησης της Ινδίας σχετικά με τον περιορισμό των ψευδών ειδήσεων / παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

 

Έχουμε μάθει ότι έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δήλωση που αναφέρει ότι μια «ινδική παραλλαγή (μετάλλαξη)» κορονοϊού εξαπλώνεται σε όλες τις χώρες. Αυτό είναι εντελώς ΨΕΥΔΗΣ. Δεν υπάρχει τέτοια παραλλαγή του Covid-19 που αναφέρεται επιστημονικά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ δεν έχει συνδέσει τον όρο “Ινδική Μετάλλαξη” με την παραλλαγή B.1.617 του κορονοϊού σε καμία από τις αναφορές του.

 

Αυτό έχει ήδη διευκρινιστεί από το Υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Ευμάριας στις 12 Μαΐου 2021 μέσω δελτίου τύπου διαθέσιμο εδώ.

 

Επομένως, σας ζητείται να καταργήσετε όλο το περιεχόμενο που κατονομάζει, αναφέρεται ή υποδηλώνει «ινδική παραλλαγή» του κορονοϊού από την πλατφόρμα σας άμεσα.

Διαβάστε το πρωτότυπο της επιστολής:



ΠΗΓΗ: https://swranos.blogspot.com/

www.tgnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ